În ajun de Crăciun, Palatul Culturii „Teodor Costescu”  a găzduit vineri seară un eveniment special – un bal de caritate, organizat de Leo&Lions Drobeta Turnu Severin în parteneriat cu Colegiul Național Traian.

„Magie și speranță”, așa s-a numit  spectacolul pregătit de membrii Cluburilor Leo&Lions din Drobeta Turnu Severin,  care a adus magia Crăciunului în sufletele spectatorilor.

Întregul demers a avut o importantă componentă caritabilă, din vânzarea biletelor și sponsorizări, organizatorii urmând să sprijine Centrul de Plasament pentru Copiii cu Dizabilități din Drobeta Turnu Severin, dar și alți copii proveniți din medii sociale defavorizate.

Organizatorii balului de caritate au depus o muncă asiduă în crearea spectacolului, dar și în ceea ce privește strângerea donațiilor de la sponsori, însă rezultatul a fost unul peste așteptări. Au răspuns apelului lor, cele mai importante firme din Drobeta Turnu Severin, iar sala mare de spectacole a Palatului Culturii „Teodor Costescu” a fost plină ochi.

Este până la urmă un model de urmat și pentru alți tineri care doresc să se implice în acțiuni de voluntariat, în ajutorarea acelor familii care nu au avut norocul de a avea o situație materială decentă.

„Noi suntem foarte mândri de acești tineri membri Leo Drobeta Turnu Severin fiindcă tot spectacolul a fost organizat de ei, a fost coordonat de ei, invitații au fost ai lor, momentele artistice au fost făcute multe dintre ele de către ei. Suntem extraordinari de entuziasmați, în primul rând de modul cum a crescut această mișcare Leo în Drobeta Turnu Severin. Noi nu avem doar acel rol de a ajuta persoanele aflate în dificultate, dar și acela de a educa tinerii, de a-i învăța ce înseamnă să coordonezi, de a le da încrederea că pot să creadă în visele lor și că pot să și le transpună în practică. Îi învățăm și ce înseamnă leadership, dar în primul rând în învățăm ce înseamnă compasiunea” spune Pompilia Szellner, secretar al Districtului 124 Lions România.

Tot în aceste zile, cu banii strânși din sponsorizări, membrii Cluburilor Leo&Lions Drobeta Turnu Severin au ajuns cu daruri la Asociația Nevăzătorilor Mehedinți, precum și la mai multe familii cu copii, pe care îi sprijină de doi ani. Printre aceștia se numără și o elevă cu deficiențe de vedere care locuiește la un cămin.

În momentul de față, Leo Drobeta Turnu Severin are 60 de membri, iar Lions Drobeta Turnu Severin – 21 de membri.

 1,369 total views,  1 views today

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.