Seara de Film Românesc
26 februarie 2018
Orchestra ”Lăutarii Mehedințiului” face repetiții pentru Zilele Severinului
16 martie 2018

Căsătorii pentru o zi, de Dragobete, la Palatul Culturii „Teodor Costescu”

Cuplurile care au vrut să-și oficieze dragostea au putut să o facă sâmbătă, la orele prânzului în sala „Virgil Ogășanu” a Palatului Culturii „Teodor Costescu”, unde au fost oficiate „Căsătorii pentru o zi“. Cu această ocazie, a fost organizată și o expoziție cu zece din cele mai frumoase scrisori de dragoste din literatura română.

Iniţiativa de a oficia căsătorii pentru o zi aparţine Palatului Culturii „Teodor Costescu” şi marchează ziua de 24 februarie, când se celebrează „Dragobetele“ sau Ziua Îndrăgostiţilor în tradiţia românească. Doritorii au fost aşteptaţi cu surprize şi certificate de căsătorie valabile pentru o zi.

Adela Rădoi și Ștefan Negoiță se cunosc de un an, iar astăzi, de Dragobete, s-au căsătorit pentru o zi. Nu și-au făcut planuri deocamdată pentru o căsătorie adevărată fiindcă Adela trăiește departe de țară, la Bruxelles, iar Ștefan lucrează în Hunedoara.

Poetul Eugen Dulbaba și soția sa, Tudorița, sunt căsătoriți de 22 de ani. Asta nu i-a împiedicat să se căsătorească astăzi pentru o zi, în felul acesta dorind să sărbătorească această zi specială pentru români.

“Noi sărbătorim Dragobetele și în fiecare an în această zi ne reînnoim jurămintele de dragoste. Încercăm să ne facem această zi cât mai frumoasă”, ne-a spus Tudorița Dulbabă.

Manuela Vasilescu, cea care s-a ocupat de buna organizare a evenimentului, spune că multe din cuplurile care au intrat în posesia unui certificat de căsătorie pentru o zi, mai târziu au făcut și pasul spre o căsătorie adevărată.

„Ofițerul de stare civilă” a fost regizorul Valentin Vasilescu, angajat al Palatului Culturii „Teodor Costescu”, iar postul de „naș” a fost ocupat de Mihai Munteanu, un alt angajat al palatului.

Și pentru că este vorba de un certificat de căsătorie cu totul special, și jurămintele sunt  pe măsură, astfel că soțul se obligă „să uite de ziua soției” ori „să privească ore în șir la meciul de la TV”, iar soția „să stea ore în șit în fața oglinzii”, „să golească cardul soțului în ziua de salariu” sau „să stea la cafea 6 zile pe săptămână”.

 „Căsătorii pentru o zi“ este un proiect deja de tradiţie pentru Palatul Culturii Teodor Costescu, de câţiva ani încoace, sărbătoarea de „Dragobete“ fiind marcată prin oficierea de căsătorii recunoscute pentru o zi. În fiecare an, evenimentul s-a dovedit a fi de un real succes în rândul tinerilor îndrăgostiţi care au venit pentru a-şi uni destinele, pentru o zi.

foto (1)

 

 1,006 total views,  1 views today

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *