Ziua Limbii Române, celebrată la Turnu Severin
31 august 2017
Vernisajul expoziției de pictură „Suita nebunilor buni”
10 octombrie 2017

S-a deschis expoziția de arte vizuale „Toamna severineană” la Castelul Artelor

Vernisajul expoziției „Toamna severineană” a avut loc joi după-amiază în prezența artiștilor care expun aici și a severinenilor iubitori de artă.

Expoziția de artă plastică „Toamna severineană”, organizată de Galeria Castelului Artelor din Turnu Severin îşi propune să marcheze prin artă momentele de prefaceri profunde ale naturii acum la debutul toamnei.

„Este o excelentă prefigurare a anotimpului care se apropie. Iată că pe acest final estival, arta plastică severineană se reunește într-un număr considerabil și se regăsește pe simezele galeriei de artă a Castelului într-o expoziție, spunem noi de excepție, <<Toamna severineană>>. Este o expoziție de o pregnanță deosebită pentru căci putem găsi o diversitate de voci plastice, fiecare cu o personalitate distinctă. Este un veritabil tur de forță. Pentru cei care iubesc arta și vor să regăsească frumosul plastic aici pot să facă acest lucru pentru că au șansa să se întâlnească cu o galerie de artiști severineni cu ceea ce este, cred eu, în momentul de față reprezentativ pentru arta plastică severineană”, a declarat Sorin Vidan, managerul Palatului Culturii Teodor Costescu.

Lucrările aflate pe simezele Castelui de Artă încearcă parcă să îmbogăţească toamna cu minunate culori, adevărate armonii. Expun: Florin Vâlceanu, Victor Lalu, Marin Diaconu, Vasile Burghin Larisa Măndoiu, Negoiță Teodor, Negoiță Adrian, Gheorghe Rădulea, Vasile Bondoc, Constantin Vișan, Dan Cepeș, Vasile Dănilă, Victor Gingiu, Constantin Plăvițu, ș.a.

„Sunt de 20 de artiști severineni și nu numai într-o expoziție care are o tradiție de șapte ani. Am început să realizăm expoziția cu tema <<Toamna severineană>> în 2010 la Muzeul de Artă, când era ultimul bastion, ca să zic așa, unde ne puteam exprima. După deschiderea acestui spațiu (n.r. galeria Castelului Artelor) am început să ne manifestăm aici, unde avem o mică tradiție, care consider eu că este de bun augur. Sunt artiști, pictori, graficieni, sculptori, încercăm să respectăm tema, unii vin cu lucruri nu neapărat la temă, dar care au măcar o legătură cromatică cu tema toamnei. Sperăm să se bucure publicul severinean și nu numai”, a precizat Dan Cepeși, președintele filialei Uniunii Artiștilor Plastici (UAP) din Turnu Severin.

Expoziția poate fi vizitată în fiecare zi la etajul I al Castelului Artelor din Drobeta Turnu Severin.

 1,075 total views,  1 views today

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *