19 elevi de la prestigiosul liceu de artă „I. Şt. Paulian”  din Drobeta-Turnu Severin şi-au expus lucrările de atestat în cadrul unei expoziţii colective la Palatul Culturii „Teodor Costescu”. Această expoziţie reprezintă o premieră deoarece este prima dată când lucrările de atestat ale elevilor liceului severinean sunt expuse într-un spaţiu public.

Luni, 14 mai a.c., ora 10.00, în foaierul sălii „Ștefan Popa Popa’s” a Palatului Culturii „Teodor Costescu”, a avut loc vernisajul lucrărilor de atestat ale elevilor clasei a XII-a, secţiile grafică şi pictură de la Liceul de Arte „I.Şt. Paulian” din Drobeta Turnu Severin, având ca profesori îndrumătoripe Minodora Ianăşi şi Dan Cepeşi.

“Această expoziţie este expresia deopotrivă a unei strădanii pedagogice admirabile, dar este şi expresia talentului vostru extraordinar şi a sensibilităţii voastre. Este semnul pe care acum îl lăsaţi unei comunităţi, care va avea şansa ca timp de o lună să vină să vă admire lucrările. Am fost impresionat de diversitatea, curajul, sensibilitatea expresiilor artistice, personalităţii atât de diferite, contrastante. E un spectacol extrem de interesant, dar unul foarte instructiv pentru că văd o tânără generaţie cu o expresivitate atât de puternică. Vă felicit pentru acest curaj de a expune lucrările aici, sper şi sunt convins că ele vor avea publicul cunoscător şi iubitor de artă pe care şi-l merită”, a declarat Sorin Vidan, managerul Palatului Culturii „Teodor Costescu”.

Atestatul pentru calificarea profesională artistică este obligatoriu, la încheierea liceului de arte. Testul cuprinde probele practică şi scrisă, în care fiecare elev îşi prezintă lucrarea realizată, în funcţie de specialitate.

„Avem în faţă pe şevalete lucrările de atestat ale promoţiei 2018. Am ales împreună cu elevii dintr-o tematică mai largă câteva teme de care ei au fost interesaţi prin faptul că mai departe şi-au ales un anumit traseu educaţional. Se vor îndrepta către instituţii de artă, bineînţeles cu specializări diferite fiecare, unii merg către grafică, pictură, design ambietal, design vestimentar, arhitectură. Aceste lucrări reprezintă efortul lor nu doar de acum, de la finele clasei a XII-a, ci reprezintă  de fapt munca lor de-a lungul tuturor anilor de şcoală. Vreau să-i felicit, sunt nişte lucrări foarte frumoase, au fost susţinute şi teoretic în cadrul examenului de atestat”, a spus profesorul Dan Cepeşi.

Expun: Gălățeanu Alexandra, Căpraru Ana, Nițu Gabriela, Băloi Diana, Fleancu Ioana, Maftei Izabela, Ureja Michaela, Tănasie Victorian, Popescu Diana, Popescu Nicolae, Popescu Valentin, Moraru Miruna, Enescu Tifany, Dragavei Ioana, Constantinescu Andrei, Diaconescu Corina, Alexandru Mihai, Lungu Clara, Pufan Andreea.

Lucrările vor rămâne expuse în cadrul expoziţiei din foaierul sălii „Ștefan Popa Popa’s” până în data de 14 iunie. Programul de vizită al expoziţiei este următorul: de luni până joi în intervalul orar 10,00 – 18,00 şi vineri de la 10,00-16,00.

 1,348 total views,  4 views today

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *