O seară de neuitat cu The Tango Orchestra
20 august 2017
Ziua Limbii Române, celebrată la Turnu Severin
31 august 2017

Expoziție de pictură la Castelul Artelor din Turnu Severin

Castelul Artelor găzduiește o nouă expoziție de pictură, cu tematică peisajul şi natura statică, având în prim plan doi artişti consacraţi, Gheorghe Rădulea și Vasile Bondoc. Vernisajul a avut loc marți, 22 august, în prezența iubitorilor de artă din Drobeta Turnu Severin.

Expoziția reunește tablouri inspirate din peisajul mehedințean, realizate de pictorii Gheorghe Rădulea și Vasile Bondoc.

„Ne regăsim pe simezele Castelului Artelor cu o expoziție inedită și sperăm noi foarte interesantă. Doi artiști de certă valoare sunt prezenți începând de astăzi timp de două săptămâni pentru a ne convinge cu demersul artistic al dumnealor, pentru a arăta că arta plastică severineană are forță, are luminozitate, are vivacitate care este exemplară și care merită cu prisosință să fie admirată de publicul severinean”, spune Sorin Vidan, managerul Palatului Culturii Teodor Costescu.

La vernisaj a fost prezent și viceprimarul Daniel Cîrjan, care a apreciat lucrările pictorilor și munca depusă de aceștia în slujba artei:

„Ceea ce este inedit în această expoziție este faptul că cei doi artiști locali care au expus astăzi lucrările la Castelul de Arte sunt pictori amatori, nu sunt profesioniști, nu au studii în acest sens, dar iată că în timpul liber au pictat niște lucrări foarte frumoase. De aceea eu invit toți severineni să vină să vadă aceste lucrări care sunt deosebite”.

Preocupat să redea atmosfera specifică prin intermediul culorii și al luminii, pictorul Gheorghe Rădulea explorează peisajul rural, marin sau citadin redând atmosfera specifică locului.

„Lucrările sunt realizate anul acesta, la fața locului, nimic nu este la întâmplare. Totul este nou. Este o mare bucurie pentru mine să expun aici, să ies cu lucrările mele în lume”, ne spune artistul Gheorghe Rădulea.

Lucrările vor fi expuse publicului două săptămâni la Castelul Artelor.

20988507_1969117509977513_4859810988965538591_o

 1,091 total views,  1 views today

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *